transparant communiceren droom mens trainingen specials contact actueel home
coaching

SPECIALS

Van Hoofd naar Hart. De mens in de cliŽnt/patiŽnt centraal.

Medewerkers in Zorg en Welzijn zijn de overbodige regels en procedures zat. Ze komen niet meer toe aan het echte mensenwerk en raken weg van hun passie en motivatie.
CliŽnten en patiŽnten vragen niet alleen aandacht voor de beperking of ziekte, er is ook behoefte aan persoonlijike aandacht en net als de professional wil men gezien worden als mens.
Zorg en Welzijnsorganisaties geven aan, de balans kwijt te zijn tussen het resultaatgericht willen werken en de menselijke benadering. Het is lastig om dit proces en cultuur te doorbreken.

Wij kiezen voor een andere weg en organiseren ťťn of meerdaagse inspiratiedagen waarbij we handvatten en een gezonde balans bieden tussen  aandacht voor het systeem en aandacht voor de mens.

Deze aanpak biedt hernieuwde energie voor de medewerkers, draagt bij aan het herstelproces van de cliŽnt/patiŽnt ...en draagt bij aan kosten beheersing.

De inspiratiedagen zijn gericht op de professionals en we werken met thema's als authenticiteit, levenservaringen, levensvisie, stress beheersing, en verschillende communicatievormen. Het gaat om bezinning, bewustwording en concrete handvatten voor het mensgericht werken in de dagelijkse praktijk.

De inspiratiedagen zijn ontwikkeld door Mariet Rutten  http://www.mariet-rutten.nl/ en mij en worden aangeboden op basis van open inschrijving en incompany voor teams binnen organisaties. Op dit moment wordt  de  bijscholing aan geboden bij de BiVT op 17 nov. en 1 dec:

https://bivt.nl/bijscholingen/medische-en-psychosociale-basiskennis/

Voor de scholing van menselijke communicatie met specifieke kwetsbare doelgroepen verwijs ik u graag naar ons andere aanbod vanuit Hoofd naar Hart http://transparantcommunicatie.nl/specials2.htm

 

Transparant Communicatie