transparant communiceren droom mens trainingen specials contact actueel home
coaching

SPECIALS

Tijd voor afscheid

Bij het verlies van een geliefd persoon, moet u vaak in een korte tijd afscheid nemen. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden, om dit op persoonlijke wijze in te vullen. Toch kan door deze korte tijdsperiode en de soms overweldigende emoties het afscheid als een waas aan u voorbij gaan. Na het afscheid komt de periode van rouw, waarin u uw weg moet vinden. Aandacht vanuit de omgeving wordt dan vaak minder. Het leven gaat door…..

Het kan voor u zinvol en dankbaar zijn om op een passend moment nog eens stil te staan bij het overlijden, d.m.v. een samenkomst, een gezamenlijk ritueel of juist alleen, intiem en op persoonlijke wijze. Dit kan kort na het 1e afscheid maar ook veel later, zelfs jaren er na.

Ook bij verlies van relaties, werk of gezondheid ontstaat vaak de noodzaak om aandacht te geven aan de nieuwe situatie. Aandacht voor een goede afronding van de oude situatie en op gepaste
hiervan afscheid nemen, biedt meer ruimte en enthousiasme voor de nieuwe situatie.

Ik kan u hierbij begeleiden, door samen met u te zoeken naar een geschikte invulling van het nieuwe afscheid. Afhankelijk van uw behoefte en mogelijkheden kan ik u ook ondersteunen bij de uitvoering ervan.


 

Transparant Communicatie